Ur fokus



Okej, det där med promenad kunde jag ju glömma. När jag öppnade dörren hade den tidigare blå himlen nämligen blivit mörkgrå, det hade börjat blåsa och regnet hängde i luften. Jag tog därmed några snabba fotografier istället, dock blev de allt annat än bra men det var det enda jag hann med innan himlen öppnade sig och regnet vräkte ner.
Nu ska jag fixa något gott att äta och sedan krypa ner i sängen och se på någon mysig film istället, jag mår ju trots allt inte bra så kanske var lika bra att vädret slog om.

White and basic


Är fortfarande alldeles för förkyld så tyvärr blev det inget träningspass denna måndagmorgon. Har istället tagit en lång och skön dusch, vilket får en att må lite bättre iallafall. Nu ska jag ta på mig sakerna som är på bilden och sedan gå ut och gå en långpromenad med min kamera. Glad måndag!

Dagens väntan


Imorse när jag skulle till min lektion gick jag från stationen till Colleget istället för att ta bussen som jag gjorde förra veckan, vilket då ledde till att jag var där en halvtimma innan start. Tack och lov vet jag Iphonen! När klassen sedan var slut och jag hade gått ner till centrum, gjort några snabba ärenden och skulle ta bussen hem missade jag den med 30 sekunder och fick därmed snällt vänta på nästa. Tacka vet jag Iphonen!

Lördag


Efter en ganska seg lördag ligger jag nu i min säng, tittar på Hercules och äter glass. Glass är helt klart den bästa medicinen när immunförsvaret har svikit en. Hoppas er lördagkväll är betydligt roligare!

På posten



Det här paketet kom med posten tidigare idag, och ni kan ju förstå min lycka!!

The first cut is the deepest.


Gårdagens lunch bestod av currykyckling och ris. Återigen snabbt, enkelt och gott.. det är helt klart mina tre viktigaste ingredienser för en lyckad och smidig lunch, åtminstone nu när jag lagar min mat som au pair här i Usa.

Currykyckling
2 pers.

2 st kycklingfiléer
Smör
2 tsk curry
Salt & svartpeppar
1 st röd paprika
2 dl créme fraiche
Ev. 1 paket (140 g) bacon
Ev. jordnötter

-Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i kycklingen och strö över curry, samt salta och peppra. Strimla paprikan och eventuellt baconen och låt steka tillsammans med kycklingen. Rör sist ner créme fraiche och låt allt koka 1-2 minuter. Smaka av med curry och salt. Strö sedan eventuellt över lite jordnötter vid servering.
- Serveras helst med ris eller quinoa.

Slarvigt & enkelt


Idag har jag världens tråkigaste och mest ofräscha hår så var tvungen att göra någonting för att ens kunna med att se mig själv i spegeln. Okej, riktigt så illa är det kanske inte men nästan. Det fick iallafall bli en knut och några slarviga flätor för att försöka få iordning på det tills jag hinner hoppa in i duschen senare ikväll.

By Jessica Simpson




Här är skorna från J.S. som jag köpte i helgen och inte har hunnit visa än. I really like them, a lot!!

Baktisdag


Idag har jag och en av tjejerna, som är hemma och sjuk, bakat muffins och chokladbollar. Det blev precis lika gott som det ser ut, om inte ännu godare.

Mot gymmet...


Min kväll genom Iphonen.


Tidigare ikväll när jag gick till köket för att fixa vitlöksbröd och vindruvor till kvällsmat låg det ett paket på bänken och väntade på mig. Det var från Sverige och från en galet saknad och underbar vän. Överraskad och med ett leende på läpparna gick jag återigen ner till mitt rum, åt maten och tittade på Dear John (bättre sent än aldrig). Resterande del av kvällen har jag sedan läst lite olika tidningar, och jag kan garantera att paketet innehållande bland annat Ahlgrens bilar och Marabou Polka helt klart gjorde min kväll.
Bara för att jag har världens bästa där hemma som jag saknar mer än något annat!

Vårskor!


Tre par nya skor på två dagar, och jag som inte skulle köpa något den här helgen. Hur lyckas jag?! De oerhört söta från Rocket Dog och de från Jessica Simpson köpte jag iallafall på DSW igår och Conversen blev mina efter dagens träningspass.

The Cheesecake Factory




Efter många om och med blev det ingen bio utan enbart ett restaurangbesök. Jag och Stella begav oss till Cheesecake Factory (har konstigt nog inte lyckats gå dit en enda gång på fem månader). Men oj vad gott säger jag bara!! Vi blev till och med så mätta så vi inte ens orkade köpa någon lyxig cheesecake till efterrätt, får bli en annan gång inom snart helt enkelt. För min del blev det som ni ser grekisk sallad till förrätt och sedan underbar kyckling med ris till varmrätt, ett väldigt bra sätt att avsluta en lördagskväll på!

Vilja bli.


När kursen var slut trotsade jag den enorma blåsten och gick ner till stan. Väl där gick jag in på DSW innan jag tog bussen hem. Och som jag sade sist så lyckades jag inte hålla i plånboken den här gången utan fick med mig två par vår/sommarskor hem. Hur de ser ut får ni se senare för nu ska jag ta en välbehövd power nap och sedan blir det troligtvis bio och god restaurangmat.

Första skoldagen.



Imorse blev det minsann ingen sovmorgon för min del. Mobilen ringde vid sju och då var det bara att gå upp, duscha, äta frukost och göra mig iordning. Idag var nämligen min första dag som student på Montgomery College. Så varje lördagförmiddag i knappt två månader framöver kommer jag tillbringa i skolbänken och studera Digital Photography.

Min fredagkväll



Efter en härlig långpromenad med Stella och hundarna i det fortfarande helt underbara vädret ska jag snart sova. Men först, Dirty Dancing och frozen yogurt med varma hallon, yummi!

Lycka på hög nivå.

När jag slutade arbeta tidigare idag begav jag mig ganska direkt till gymmet, det vill säga runt 19-tiden. Under denna promenad fylldes jag av lycka med tanke på att det fortfarande var hyfsat varmt ute. Hade endast på mig en kofta och skinnjacka och efter halva promenaden åkte skinnjackan av. Väl på gymmet blev det ett ganska hårt träningspass i form av spinning och styrka. När jag sedan var klar och skulle gå hem förberedde jag mig på att det skulle vara betydligt kallare ute men tro det eller ej så var det fortfarande ganska skönt, självklart betydligt svalare men fortfarande varma vindar. Även under denna promenad blev jag alldeles för varm och var tvungen att ta av mig jackan. Den 17 februari runt 21-tiden gick jag med andra ord i jeans, t-shirt, kofta, en scarf och med jackan under armen utan att frysa det minsta, det kallar jag lycka! Kan även meddela att jag sett barn springa runt i t-shirt och shorts idag och mer än 50% hade lämnat jackan hemma. Hoppas så mycket det bara går att denna värme stannar och att våren verkligen kommer på riktigt nu.. hoppas hoppas.

20 grader och vårskrik



Q&A - Au pair i Usa

Vad har du för uppgifter i familjen du bor hos?
En vanlig dag: Jag ger barnen frukost, borstar tänderna och kör dem till skolan. Gör olika aktiviteter med minstingen och ger honom mat. Plockar iordning i deras rum och tar hand om deras tvätt - tvättar och hänger in i garderoberna. Hämtar dem från skolan och lagar middag till dem. That's pretty much it.
Hur mycket tjänar du som au pair, på ett ungefär? Är det precis så du klarar dig eller kan man klassa det som en "normallön" där du får pengar över till sparande, shopping och liknande?
Jag tjänar runt $200/veckan, minimun är $196. Räknar man med dagens kurs så ligger dollarn på ca 6,5 vilket innebär att jag tjänar runt 1 500kr/vecka, med andra ord 6 000kr/månad. Det är alltså långt ifrån en så kallad normallön med jämfört med studiebidrag är det riktigt bra. Det är dock väldigt lätt att spendera alldeles för mycket pengar här i Usa men med tanke på att man egentligen inte har några utgifter (mat och boende står värdfamiljen för) så kan man absolut både shoppa, leva vardagslyx (det mesta är ju faktiskt billigare än hemma i Sverige) och spara - beroende på vad man själv känner för.
Hur är det egentligen att bo med en främmande familj?
Ska jag vara ärlig så är det väldigt krävande både psykiskt och fysiskt. Tänk dig att bo med en främmande familj, som dessutom är dina chefer, 24/7. Det är helt klart påfrestande och jag tvivlar på att man någon gång kommer känna sig riktigt som hemma. Men det är absolut en positiv utmaning och erfarenhet som man växer väldigt som person av.
Jag håller själv på att matcha med familjer just nu och tycker det är svårt att veta vad man ska titta på hos det olika familjerna, har du några tips?
Jag vet faktiskt inte. Det är så svårt att säga för vissa saker verkar bra i teorin men fungerar sedan inte alls i praktiken och tvärt om, om man säger så. Bara för att det ser bra ut på papret betyder ju inte det att det är det menar jag, så det är svårt. Men jag tror det viktiga är att prata mycket med familjen och prata med familjens nuvarande au pair. Men glöm inte att kolla upp saker som kommer påverka ditt liv som au pair också, så du inte bara granskar familjen och glömmer bort dig själv. Jag menar, kommer du ha eget rum, egen ingång, egen toalett, tillgång till bil osv, och vilka av de punkterna kommer du klara dig utan och vilka behöver du? Sedan beror det ju på vart familjen bor också. Bara för att det verkar vara världens bästa familj så kanske du inte kommer trivas alls om de bor mitt ute i ingenstans, eller där det regnar 350 dagar om året eller mitt i Manhattan om det klimatet inte passar dig. Men lycka till :)
Hur kommer det sig att du åkte som au pair?
Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte?! Jag och en kompis pratade lite om det en sen kväll och sedan frågade jag min moster, som har en kusin här i Usa, lite om det. Fick sedan kontakt med henne och så rekommenderade hon en vännina och sedan var det klart. Så allting gick väldigt snabbt från att jag först tänkte tanken till att jag hade en familj. Så det är absolut ingenting jag har gått och drömt om eller planerat i flera år utan faktiskt väldigt impulsivt.
Har hört att man reser den sista månaden som au pair, vart har du tänkt resa?
Ja det stämmer, eller man har visum för att resa runt i Usa den 13e månaden. Som planen ser ut nu har jag tänkt resa D.C. - New York - Miami här på östkusten och sedan vidare till västkusten där det blir något i stil med San Fransisco - Las Angeles - Las Vegas. Men med tanke på att jag har sju månader kvar till min resa så är planerna långt ifrån spikade.
Hej! Är nyfiken på hur staden du bor i är, har just nu en match i samma område och vill veta vad staden har att erbjuda.
Menar du D.C. eller Bethesda - Maryland? Om jag säger att vädret den här veckan har varit mellan 10-20 grader, strålande sol, klarblå himmel och vårkänslorna blommar. Men förutom det så kan jag inte klaga, tycker att staden är jättemysig (dock inte en storstad som NYC men ändå). Det finns gott om affärer, budget och lyx, massor av goda restauranger och en hel del kul klubbar (om du är över 21 vill säga, vilket jag tyvärr inte är). Men hamnar du i en bra familj så tror jag absolut att du kommer trivas här, området har jag som sagt inget negativt att säga om alls, förutom att jag saknar svenska snygga killar!!!
Vilken stat är du i? Kan inte hitta det..
Jag bor i Maryland, men tar jag en promenad på 15-20 min, buss eller metro på knappt 5 min så är jag i Washington D.C.

Nytt från Zara


California Soul



Underbara vårkänslor.





Svamp!



Tror inte att jag har ätit svamp sedan jag lämnade Sverige? Över fem månader sedan med andra ord. Så idag fick det bli ändring på den saken. Åkte till affären och köpte svamp och andra godsaker. Till lunch lagade jag sedan en oerhört god philadelphiasås med svamp och pasta till det.
Har fått en del förfrågnar om receptet så här kommer det:

Philadelphiasås med svamp
2 pers.

280 g pasta
5 dl kantareller/champinjoner
0,5 st chili
salt och peppar
100 gram philadelphiaost
1,5 dl mjölk
80 g färsk spenat

- Koka pastan. Om kantarellerna är stora, dela dem en gång. Stek kantareller och chili i margarin, salta och peppra. Blanda och koka philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en kastrull. Rör ner kantareller och spenat. Servera såsen med kokt pasta.

Snabbt, busenkelt och galet gott :) Smaklig måltid!

Sneak a peak - R. Lauren


Ska dock göra om detta plagg en aning. Har två alternativ och har inte bestämt mig för vilket än så det lär dröja ett tag innan det blir gjort, men när det är klart lovar jag er ett foto på hela.

Valentine!




Imorse begav jag mig till gymmet och körde ett extra hårt träningspass. Riktigt skönt! Men vad som var ännu bättre var att när jag gick därifrån så var det inte ett moln på himmeln, strålande sol och vårkänslor så det skrek om det. Det är vad jag kallar lycka! Bestämde mig därför för att fira detta och Alla hjärtans dag med pannkakor till lunch.

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now.


TJUGO!


För två timmar och två minuter sedan avslutade jag mitt livs längsta födelsedag. Min tjugoårsdag. Den började igår klockan 00.00 svensk tid och avslutades nu klockan 00.00 amerikansk tid vilket sammanlagt blir 30 timmar. 30 timmar lång tjugoårsdag, inte fy skam. Dock hade jag inte tackat nej till en 24 timmar lång tillsammans med alla underbara där hemma, men man kan ju inte få allt här i livet. Men som ni ser på fotona så är jag galet trött just nu så nu blir det sängen. Godnatt Usa. Godmorgon Sverige.

Tidningsabstinens.


Fick någon konstig impuls och sprang och köpte inte en utan fyra tidningar. Antagligen ett tecken på att det var alldeles för längesedan sist.. Nu ska det läsas, inspireras och drömmas.

Kick Ass.



Hade egentligen tänkt tillbringa även denna kväll på gymmet men när jag väl slutade jobba insåg jag hur trött jag är. Därmed blir det nu sängen, film och sedan en lång och välbehövlig skönhetssömn istället. Och imorgon är det fredag, wiiie!

Torsdag


Nytt från Victoria's Secret



Efter ett hårt träningspass på gymmet ska det nu bli galet skönt att krypa ner i sängen och sova. Godnatt!

Frukt serverat på fat

Efter barnens middag fixade jag lite god frukt, som även jag tog del av. Nu har jag slutat arbetsdagen, packat väskan och ska alldeles strax promenera till gymmet. Denna onsdagkväll ska det nämligen tränas, ohja.

What I want and what I need.


Svarta och bruna fjädrar


En närmare bild på fjädrarna som jag köpte för någon vecka sedan. Ska dock försöka justera de svarta en aning, vill nämligen bli av med den bruna pärlan så ska försöka fixa det någongång..

På posten...



Empire State of Mind.



H&M - Conscious Collection





Mina absoluta favoriter från H&M's kommande kollektion är 1, 4, 5 och 8, men hela kollektionen är underbar. Så somrig, så romantisk, så ljuvlig.

Har du en famn för mig?

Efter ett härligt morgonpass på gymmet blir det nu lugnt och skönt i form av Spotify, vindruvor och Elsas Värld i några timmar. Glad måndag på er allihop!

I feel so far from where I've been.

I go about my business, I'm doing fine, besides what would I say if I had you on the line? Same old story, not much to say. Hearts are broken, everyday. I brush my teeth and put the cap back on. I know you hate it when I leave the light on. I pick a book up and I turn the sheets down. And then I take a deep breath and a good look around. Put on my pjs and hop into bed. I'm half alive but I feel mostly dead. I try and tell myself it'll be all right, I just shouldn't think anymore tonight 'cause... Dreams last so long even after you're gone.

In New York, concrete jungle where dreams are made of.


Idag har det varit blå himmel, strålande sol och vårkänslor i luften, åh vad det gör en lycklig! Dagen har jag tillbringat i Friendship Heights med shopping och god mat.

Gårdagens Secondhandfynd.


Fredagskväll.


Nu blir det Ben & Jerry's och Burlesque. Och nej, ni kan vara lugna, jag ska inte äta upp båda glassarna, kunde bara inte bestämma mig för vilken smak så blir därför lite av båda.

They say the sun comes up every morning.




Trots att jag tog dessa foton på nyårsdagen så får jag en härlig sensommarkänsla av dem. Och på tal om sommar så håller jag tummarna för att våren nu är på väg. Iphonen visar strålande sol hela den kommande veckan och mellan 5-10 grader så det känns iallafall lite lovande. Hoppas, hoppas, hoppas!!

Våga fråga !

Har den senaste tiden fått en hel del frågor, speciellt om au pair-livet i Usa. Så därför tänker jag nu köra en frågestund där ni får fråga allt som ni funderar kring så kommer jag lägga upp svaren senare. Har ni inga frågor som handlar om livet som au pair så får ni självklart ställa andra frågor, fråga vad ni vill och gör det nu!

Tre från CLEAN.


Lång dag mitt i veckan.

Direkt när min arbetsdag tog slut begav jag mig till gymmet. Det blev ett rejält och svettigt träningspass idag, välbehövt! På promenaden hem sedan passerade jag tre polisbilar med fullt blåljus som hade stoppat en bil, jag hann dock inte undersöka saken närmare mer än att föraren tilll den stoppade bilen såg allmänt farlig ut, haha. Men nog om det, nu ligger jag i min säng, ska strax titta på det nya avsnittet av One Tree Hill och därefter läsa några kapitel i Elsas Värld innan jag somnar. Godnatt på er och hoppas er onsdag har varit bra!

Sex on a beach. We don't mind sand in our stilettos.



Nytt, vitt & virkat. Ge mig sol, värme, gyllenbrun hy, fräknar, solblekt hår, långa nätter och allt annat som sommaren för med sig.

Limited Edition.


Med dagens post kom en glad överraskning, ett paket till mig. Paketet var från mina underbara föräldrar och i det låg Elsas Värld och Marabou Vinter Vit.

Tidigare idag bakade jag sockerkaka i muffinsformar och chokladbollar. Så nu ska jag krypa ner i min säng, läsa Elsas Värld och äta gott. Imorgon får det helt klart bli gymmet med andra ord..

Tre nyanser av orange.


Kunde inte bestämma mig för vilken nyans som är snyggast och med tanke på att jag heller inte vet hur de ser ut på så fick det bli alla tre.

RSS 2.0