Christmas gifts part 3



En söt liten Thomas Sabo-berlock från mamma och pappa hemma i Sverige.

Galet bra start på dagen!



Imorse började jag min dag med den här frukosten, inte alls tokigt kan jag lova. Ser redan fram emot morgondagens frukost..

Christmas gifts part 2




Lite smått och gott från min värdfamilj här i Usa.

Christmas gifts part 1


Svensk/amerikansk julfrukost.


Guld och Anne Klein



Do they know it's Christmas time at all?



Merry Christmas everyone!


Nu ska vi alldeles strax börja fira den amerikanska julaftonen. Först på schemat står frukost!

...Amerikansk julafton återstår.


Svensk julafton avklarad...


Efter en oerhört lång dag (sov dåligt inatt och vaknade av sms hemfrån Sverige redan strax efter fem imorse och sedan skypade jag med familjen och kusinerna vid 6) så ligger jag nu i min säng och är helt slut, somnar vilken sekund som helst. Galet mätt är jag också för den delen. Men nu ska jag sova bort maten för imorgonbitti står risgrynsgröt på bordet och det är då dags att fira den amerikanska julen, med andra ord: mer mat och mer klappar.

God Jul!



Vart tog den såkallade julkänslan vägen?

Trots att det är julafton imorgon så har nu all den julkänsla som jag haft i december försvunnit. Det känns som februari/tidig vår ute och även om det är julpynt inne så är som sagt julkänslan helt borta.. Även om jag på ett sätt inte vill något hellre än att åka hem och fira jul med mina nära och kära så ska det trots allt bli lite spännande att få fira en amerikansk jul.

Dagen före dagen före dopparedagen!



Dunjacka, check!

Idag invigde jag min nya vinterjacka som jag köpte i helgen. Galet mysig på alla sätt och vis kan jag lova, samt riktigt varm.


Some photos from my weekend. The last before Christmas.




1, En ny affär på Montgomery Mall. 2, Tur att jag tar hand om småbarn så jag har en anledning till att spendera timmar inne på Disney Store. 3, Efter 6,5 timmars julshopping.

Guld och silver !

Igår köpte jag dessa två nagellack på Forever 21. Tanken är att jag ska prova ett av dem nu redan i veckan, har dock inte bestämt vilket än men lutar åt silver på julafton.

Christmas time is here.


Med tanke på att julveckan nu har börjat så delar jag med mig av två av helgens mest juliga kort. Kan meddela att kön till den tomten var helt enorm. Förstår inte riktigt att man ställer sig i en sådan kö med sina småbarn för att få ett kort på dem och tomten, men amerikaner gör antagligen det..

Fjärde Advent!


Zara & Forever 21



Hittade flera stycken helt underbara tröjor inne på Zara idag, dock var det ingen som satt hundra så jag tog mitt förnuft till fånga och avstod, iallafall för den här gången. Däremot hittade jag en mysig och fantastiskt skön tröja på Forever21 så den fick turen att följa med hem istället.

6,5 timmars shopping.

Imorse ringde klockan 06.45, vilket är helt galet för att vara mig och söndag. Anledningen till denna omänskliga handling var för att jag och Stella skulle vara på Montgomery Mall och börja shoppa i tid (hade nämligen varit helt knökat med folk där igår och vi ville göra allt för att undvika så många köer som möjligt). Så strax efter kl 8 imorse gick vi till bussen, dock missade vi den första så vi tog oss en promenad ner till Bethesda och tog bussen därifrån istället, duktiga vi är va?! Men väl framme på M. Mall blev det shopping sedan iallafall kan jag lova, ojoj. 6,5 timmar senare tog vi bussen hem med fler påsar än vad armarna orkade bära, näst intill tomma plånböcker och skoskav till på köpet. Kan meddela att jag dock inte köpte speciellt mycket till mig själv idag, tro det eller ej, köpte istället alla julklappar till hela min värdfamilj (6 personer). Känner mig galet duktig som har köpt julklappar till en hel familj på en dag, har nog aldrig hänt förut och lär säkert aldrig hända igen heller för den delen, haha. Nu måste jag dock slå in alltihop..

Ser ju inte ut som jag hade vaknat när vi åt lunch ens.

En helt underbar sushi.




Jag och Stella gick och åt en sen lunch på en väldigt god asiatisk restaurang vid namn Mei Wah idag. Efter många om och men bestämde jag mig för två olika sorters sushi, vilket jag inte ångrade det minsta för det var riktigt gott kan jag lova.

Äpple med kniv!

Ett antal dollar fattigare är jag nu återigen hemma. Sitter i sängen och ska alldeles strax titta klart på Hook som jag började se igår, väldans mysig film det där. Måste även säga att jag är stolt över mig själv som inte köpte någon choklad i stan idag, det var dock väldigt nära men nej, nu sitter jag här hemma och äter äpple istället, stolt tjej. Undrar dock varför det är så himla mycket godare att äta äpple med kniv? Hm.. Hoppas er lördag varit jättebra iallafall för det har min varit!

Ber om ursäkt för alldeles för mycket webcamkort med tanke på hur dålig min webcam är.

Lördag!

Nu blir det Friendship Heights och shopping med Stella!

Stjärnorna, faller i natten nu..



Älskar verkligen mina boots från Björn Borg som jag köpte förra vintern, det kan jag inte säga annat. Men idag när jag gick i snö igen så insåg jag hur oerhört hala dom är, det är helt otroligt, jag höll på att trilla flera gånger på den korta sträckan mellan huset och bilen. Minns inte att dom var så hala förra vintern?!

Sea Salt & Cracked Pepper


Firar att det är fredag imorgon genom att krypa ner i sängen, äta chips och titta på finalen av Paradise Hotel. Inte alls tokigt kan jag lova!

Julstämning!

Trots att det inte är något julväder (idag känns det som en "vårdag" i februari) så märks det att julen närmar sig med stormsteg nu. Vart och varannat hus är juldekorerat, julbelysningen finns nästintill överallt, i helgen drack jag julens första glögg och imorse åt jag risgrynsgröt och apelsin till frukost.. mysigt!

Gick förbi det här huset när jag gick hem igårkväll.

Har nu varit på amerikansk mark i ...

7 862 400 sekunder. 131 040 minuter. 2 184 timmar. 91 dagar. 13 veckor. 3 månader.

Min kväll genom Iphonen.

Som sagt så var ju jag på au pair-möte inne i DC nu ikväll, och det var en ren besvikelse kan jag lova. Hade sett fram emot en mysig och riktigt bra julkonsert, men ne istället så var det en (jäkla) orkester som spelade. Jag som ville lyssna på lite ren amerikansk gospel, men ne här var det inte ens någon som sjöng.. eller jo, vi i publiken skulle visst sjunga med till de där klassiska låtarna. Usch vilken besvikelse, och tråkigt var det också tyvärr...




Millennium Stage Theatre!

Nu beger jag mig till DC och Millennium Stage Theatre. Hoppas innerligt att det har slutat regna och att min näsa slutar rinna..

Tredje Advent!


Mår som tur är lite bättre idag, har dock fått hosta nu (som alltid efter jag varit sjuk) men snart ska jag väl förhoppningsvis vara helt frisk igen. Ska alldeles strax börja göra mig iordning för att sedan ta mig en promenad (i regnet utan paraply?!) ner till Bethesda för att sedan ta metron till DC. Ikväll är det au pair-möte där nämligen, tror det står julshow på schemat. Hoppas hoppas!

At this moment I just want to...

1, Jag vill bli frisk! (Har snutit mig så mycket idag att jag har fått ont i huvudet)
2, Jag vill ha julafton! (Så att den perioden och december snart kan vara över)
3, Jag vill träna, träna och åter träna.. tillbringa flera timmar i gymmet med Stella.
4, Jag vill ha vår och värme, samt uteserveringar och god mat!
5, Jag vill bli brun, fräsch och vältränad! (Därav träningen på punkt 3, haha)
6, Jag vill shoppa så det står härliga till!

7, Jag vill och jag ska.



Cougar Town!



Min lördag, visst blir ni avundsjuka? Ne men Cougar Town är ruskigt bra iallafall måste jag säga, och halstabletterna är riktigt goda (Tack Stella!). Ska ligga här i sängen och se på några avsnitt till och sedan ska jag försöka orka mig ut och ta med kameran på en promenad.. vi får se om jag lyckas. Hoppas er lördag är bra iallafall!

Sverige v.s United States of America

Efter nu nästan tre månader här i staterna, och brist på intressanta saker att blogga om pga sjukdom, så kommer återigen en liten lista om tankar, funderingar och fakta gällande Usa och Sverige. Denna gången handlar listan mestadels om bilkörning och trafik i allmänhet.

1, Går man en dag på stan i Sverige så ser man oerhört många människor som röker, tragiskt nog. Men tillbringar man istället en dag i bilen så är det väldigt få, näst intill ingen av de bilister man möter som sitter med en cigarett i munnen. Här i Usa däremot trodde jag till en början att cigaretterna var utdöda, vart jag än gick eller vände mig så såg jag inte en enda människa som rökte, inte en enda, fram till stunden då jag satte mig i bilen och började köra vill säga. Helt seriöst så röker näst intill varje bilförare, helt sjukt. Och på tal om det så gör amerikaner alla möjliga saker när de kör bil. Förutom att röka så äter (då menar jag inte en liten kaka utan riktiga måltider) även de flesta, vissa passar på att styrketräna, vissa låter hunden slicka rent flinten och med tanke på att det är förbjudet att prata i telefon när man kör här så gör även förvånatsvärt många detta, har till och med sett en polis göra det, komiskt nog.

2, På vägarna hemma i Sverige körs det massvis med lastbilar och långtradare dagligen. Men här i Usa har jag helt seriöst inte sett en stor lastbil eller långtradare på tre månader. Det enda jag har sett är vanliga lastbilar, det vill säga inte speciellt stora eller rättare sagt långa lastbilar, och jag har inte sett överdriveet många sådana heller kan jag lova. Det är betydligt fler taxibilar här istället.. och det tragiska är att det förvånar mig inte det minsta om de använder samma liknelse som hemma i Sverige angående taxibilar och rattfyllerister.

3, Kör man mot gult hemma anses det som att köra mot rött och det är inte speciellt många som kör mot gult, om det inte är precis i samma sekund som det slår om från grönt. Här däremot betyder gult kör! Och det är inte förrän det verkligen blir rött som man måste stanna.. Vet inte hur många gånger jag har tänkt "oj, jag kanske borde ha stannat där egentligen" men så när jag tittar i backspegeln så körde ytterligare en, två och ibland tre bilar efter mig, och då var inte jag första bilen som körde mot gult kan jag lova..

4, Vet inte hur många krockskadade bilar jag ser varje dag på vägarna här i Usa. Det är helt otroligt.. en repa här, en bukla där, en söndrig framdel här och en kvaddad bakdel där. Självklart har detta att göra med att det är betydligt fler bilar här och krockar sker dagligen (har sett fler olyckor under mina tre månader i Usa än under mina 19,5 år i Sverige), men jag tror även att stor del har att göra med försäkringar.. att långt ifrån alla amerikaner har sina bilar försäkrade. Men det är ju bara mina spekulationer, haha.

Tycka synd om mig själv-dagen.

Har precis tryckt i mig chokladbollarna som jag bakade tidigare idag, som förövrigt blev helt misslyckade. Jag råkade hälla i alldeles för mycket kakao och istället för att göra om och göra rätt så tog jag i mer av det mesta men usch, gott blev det inte och trots det har jag nu ätit upp dem, illa. Har sovit en stund på soffan, tittat och gråtit till One Tree Hill och ändå mår jag inte ett dugg bättre utan enbart sämre. Vill att klockan ska bli 6.30 pm nu så att jag kan ta en alvedon, krypa i sängen och sova!!!

U.S. Polo Assn.


Temperaturen är runt 0 grader här nu men det blåser något enormt vilket gör att det blir sjukt mycket kallare. Därav är jag oerhört nöjd över min fleecejacka som jag köpte för någon helg sedan. Och jag tror inte ens ni vill veta vad den kostade.. så billig var den.

Andra Advent!

I eftermiddags tog jag, värdmamman och tjejerna metron in till DC. Vi gick till svenska kyrkan och var med på deras adventsfirande och tittade på det fina Luciatåget. Mysigt med lite svensk julstämning sådär. Även lite kul att se en kyrka mitt i DC full med svenskar, var även flera äldre som bar svenska folkdräkter och hela gudstjänsten hölls självklart på svenska. Lite fascinerande måste jag erkänna!
Ungefär två veckor kvar till jul nu då .. helt sjukt måste jag erkänna. Förstår verkligen hur snabbt tiden har gått men är trots allt glad över att det har gått såpass fort som det faktiskt har.. snart vår nu ju (optimist som jag är).

Green Curry Chicken.

Ber om ursäkt för helgens oerhört dåliga uppdatering men har faktiskt tillbringat mesta delen av tiden tillsammans med Stella på gymmet, vilket jag är galet stolt över. Igår morse blev det först ett yogapass, därefter löpbandet och sedan gymmet.. allt som allt tror jag att vi var på gymmet i närmare fyra timmar. Sedan begav vi oss och åt en fruktansvärt god sallad och därefter blev det bio, Love and Other Drugs. Om du inte har sett den filmen så gör det, riktigt riktigt bra!! Imorse när jag vaknade blev det frukost och sedan återigen gymmet med Stella. Idag blev det dock lite slappare men ändå bra träning, tror det blev runt två och en halv timma på gymmet. Även denna dag började vi med ett pass yoga (ett betydligt jobbigare pass än igår), sedan blev det gymmet och till sist löpbandet. Nu är jag dock stel i hela kroppen och har lite smått träningsvärk både här och där så nu blir det till att vila i två dagar och framför allt ladda mentalt för på onsdag ska jag träna med min personliga tränare för första gången..      n e r v ö s !!! Efter dagens timmar på gymmet begav vi oss ut i en väldig kyla och blåst (vintern har anlänt). Efter en stunds promenad och velande hamnade vi på en mysig kinarestaurang där vi åt supergod Green Curry Chicken.

Make my wish come true.




Denna fredagkväll tillbringar jag på mitt rum med julmusik i högtalarna och julkort som skrivs.

Last Christmas I gave you my heart...

... but the very next day you gave it away. This year to save me from tears I wont give it away.

Victoria's Secret Fashion Show 2010

Efter att nu ha sett VSFS'10 två gånger på två dagar kan jag meddela att jag har fått ny motivation till min träning (inte för att den gamla försvunnit men ändå). Till våren ska jag också ha en sådan mage och sådana ben, ojojoj..



Fotografierna är lånade härifrån.

Åttio dagar.

Det blev tyvärr ingen bio ikväll. När jag hade gått hela vägen ner till Bethesda fick jag nämligen ett sms av tjejen som jag skulle på bio med, hon hade gått på fel metro och var alldeles för långt bort för att hinna till filmen. Jag fick därmed vända om och snällt gå hela vägen tillbaka så en fyrtiominuters rask promenad i kylan blev det minsann iallafall. Dock ska jag väl inte klaga på kyla med tanke på att det är sisådär 20 grader kallare hemma i Sverige, lider med er ska ni veta.

Har förövrigt räknat ut att min 80:ende dag här i Usa precis har tagit slut och jag påbörjar nu därmed min 81:a.

Men mitt hjärta det brann och min åtrå var sann.




Burlesque!

Inviger min nya Ralph-skjorta genom att gå ner till Bethesda och gå på bio.

Decembernatt!


En kväll i julens anda.

Med min jullista på Spotify i högtalarna sitter jag nu och skriver några julkort och äter clementin, samt väntar på att Victoria's Secret Fashion Show ska börja.

Uppd: Självklart att tv:n inte fungerar (den är gammal och jag har aldrig använt den till mer än att se på film någon enstaka gång så nu lyckas jag bara få in en kanal som knappt fungerar). Jag lyckas heller inte hitta så man kan se showen på Internet.. bra där!

RSS 2.0